Angelique Koemeester, gastronoom

Angelique houdt van een goed diner. Dat zij en haar Wim niet kogelrond zijn, komt louter door het harde werken: ze houden er allebei van om anderen lekker te laten eten.

Lees meer

Kees Tak, bloemist

Kan een bloemist Ridder in de Orde van Oranje Nassau worden? Ja, alleen moet zo iemand dan geen gewone bloemist zijn. Kees Tak is het wan- delende bewijs: geen gewone bloemist. Ook geen gewone Almeerder trouwens.

Lees meer

Hans Welle, dirigeert

In 1987 vormden drie kinderen het eerste ensemble van CKV Almere. Met een piano, een viool en een fluit. “Een Chinees orkestje,” noemt hij het met een glimlach. Pianoleraar Hans, die directie als tweede vak had gestudeerd, werd gevraagd er de dirigent van te zijn.

Lees meer

Ton Theunis, doet

Het is niet allemaal waar, en toch ook weer wel. Je weet het eigenlijk nooit. Zo liet hij ooit de Zuidersluis ontploffen en de polder pardoes onderlopen. Nooit gebeurd, maar wie het boek las, heeft het toch meegemaakt.

Lees meer

Mevrouw Velthuis-Scheffer, 106

Op 16 november woont ze hier 15 jaar. In het begin voelde het wel wat als een luxe hotel. Dat is niet meer zo. Maar ze is nog steeds heel tevreden en ze heeft niet veel ondersteuning nodig. Dat is opmerkelijk.

Lees meer

Hans Prins, wandelaar

Met meer dan 400 knooppunten in 600 verschillende routes en met een totaallengte van ruim 400 kilometer werd Almere begin dit jaar een fijnmazig wandelnet rijker. En niet alleen is er een Almeerdaagse, ook zijn er VOC wandeltochten, wandelweekeinden, een oranjewandeltocht en tal van samenwerkingen met andere buitenevenementen. Almere loopt!

Lees meer