Gemaal De Blocq van Kuffeler - Oostvaardersdijk. Het staat daar in weerwil van al zijn machtigheid toch een beetje vergeten te worden. Het gemaal als vanzelfsprekendheid op de grens van land en water. Niet meer dan een onderbreking in het ritme van het rijden op de dijk.

Zomaar op een zaterdagmiddag razendlekkere live jazz en gevarieerde kunst aan de muur. Binnenlopen, biertje, praten en genieten. Haven bruist, maar weinigen weten het.

Over smaak valt niet te twisten en kunst is boven alle twijfel verheven. Dus kan het maar zo gebeuren dat er iemand een apert lelijk bouwsel in de Havenkom laat zetten. Zelfs de honden durven er hun poot niet voor optillen. Het is een cadeau voor de stad van iemand die ook al straat na straat met onverteerbaar lelijke sociale woningbouw door de stad heeft gestrooid. Weinig koesterbare diversiteit in die woningbouw. Lelijk of mooi, smaken verschillen, maar wel een goed kunstwerk. Want het maakt de tongen los.

Met de inwoners in gesprek over heikele onderwerpen, de raad durft het aan. In Almere Haven over de kustzone, in Almere Stad over Schateiland. En ook in het stadhuis zelf was een ronde tafelgesprek over kunst en cultuur. Een vol programma en dus werd het laat.

© Copyright 2010-2018  -  DagAlmere is een activiteit van Bart Buijs | Prospero.  -  KvK GEF 59646837

Deze website heeft een informatief karakter, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De foto's en teksten op deze website zijn door Bart Buijs vervaardigd. Ik vraag u het intellectueel eigendom te respecteren en de werken niet te gebruiken zonder uitdrukkelijke voorafgaande toestemming.