Tussen en in de ontwateringsgreppels van 50 jaar geleden staan spontane wilde wilgen. Veel zijn omgevallen of gespleten. Op afgezaagde stronken schieten nieuwe waterloten halsstarrig omhoog. Het bos leeft altijd.

In elk stadsdeel van Almere zijn er moestuinen. Ook al bestaat het grootste deel van de stad uit 'huizen met een tuintje', op alle dagen van de week zie je noeste werkers met gekromde ruggen in hun tuintje werken. Bonenstaken, eerst nog sprietig en naakt gaan alras schuil achter welig tierend groen. In kaarsrechte vakjes, afgescheiden door paadjes van wispelturig straatwerk, een veelheid van teelt. Bonen, ui, wortel prei, stam-, stok- en snijbonen. En ook heel wat zoetigs en fruitigs. Kleine paradijsjes met vers-producten waar geen enkele buurtsuper tegen op kan. Ach, had ik maar wat meer tijd.

Twee keer een rondje Almere in november voor de Lifestyle Almere van december. Twee keer geluk met het weer. Vooral die eerste keer, met een mooie zon en een heldere hemel. En gewoon lekker op de fiets.

© Copyright 2010-2018  -  DagAlmere is een activiteit van Bart Buijs | Prospero.  -  KvK GEF 59646837

Deze website heeft een informatief karakter, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De foto's en teksten op deze website zijn door Bart Buijs vervaardigd. Ik vraag u het intellectueel eigendom te respecteren en de werken niet te gebruiken zonder uitdrukkelijke voorafgaande toestemming.