Schapen_5170437.jpg

Dijkmeent

Wie de stad doorkruist komt ze regelmatig tegen in de groene tongen. Maar hier grazen zo’n tweehonderd schapen ook al aan de Dijkmeent in Almere Haven. Het met tijdelijk hekwerk afgezette graasgebied grenst aan één kant direct aan de tuintjes van de bewoners. Zo dichtbij kan de natuur in Almere komen. De herder en herderin zitten even verderop in het gras en stoeien met hun twee honden. Het is een plaatje, vinden ook de voorbijgangers. En stukken beter dan een brullende maaimachine.

 Een meent is een onverdeelde gemeenschappelijke weide. Onverdeeld0 betekent: aan niemand toebehorend en dus voor gemeenschappelijk gebruik. Vroeger was dat heel normaal, maar tegenwoordig is alles wel van iemand. Deze meent, de Dijkmeent, ligt aan de Gooimeerdijk en is eigendom van de gemeente. Feitelijk van ons allemaal dus. Mooi dus dat die schaapjes daar van ons collectieve eigendom; het gras kunnen smullen. Van hun wol wordt dan in onze Almeerse Wolunie weer kleding vervaardigd. Onze schoolkinderen leren ervan, het is leuk om te bezoeken en natuurlijk kun je er leuke kleding kopen.

Schapen 5170439

Tags: Haven Wonen Natuur Groen .

© Copyright 2010-2018  -  DagAlmere is een activiteit van Bart Buijs | Prospero.  -  KvK GEF 59646837

Deze website heeft een informatief karakter, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De foto's en teksten op deze website zijn door Bart Buijs vervaardigd. Ik vraag u het intellectueel eigendom te respecteren en de werken niet te gebruiken zonder uitdrukkelijke voorafgaande toestemming.