Drinkwater_8210037.jpg

Drinkwater

Hoe smaakt water van 7.000 jaar oud? Lekker! Dat is wat we in Almere drinken. Superzuiver kristalhelder en van grote diepte opgepompt grondwater, dat er eeuwen over deed om van de zanderige Veluwe tot onder de Flevopolder te stromen. Ver onder de randmeren door. Onbezoedeld door menselijke invloeden. Het hoeft alleen nog maar gefilterd te worden. En gedistribueerd. In Nobelhorst staat zo'n distributiepunt. Wat daar ook voor stadswijk omheen verschijnt, de letterlijke oase zal er het groene rustpunt blijven.

 Pas als je uit een kraan buiten onze stad drinkt, ontdek je de uitzonderlijke kwaliteit van ons water. Ik ken weinig plaatsen waar het kraanwater zo lekker is. Wonderlijk genoeg doen de Almeerse winkels goede zaken met in milieuverpestend plastic verpakt water. Ook gewoon water. Denk niet dat het water in zo'n pet-flesje van betere samenstelling of kwaliteit is. Het stroom in de Brabantse of Belgische plaats waar 'de zuivere bron' is, ook gewoon uit een kraan. Met een Dopper verpak je net zo gemakkelijk en gezond je eigen kraanwater telkens opnieuw in hetzelfde flesje. Veel beter. Veel, veel goedkoper.

En veel lekkerder. Maar dat zal wel zelfbedrog zijn.

Tags: Stad Wonen Natuur Groen Gezond .

© Copyright 2010-2018  -  DagAlmere is een activiteit van Bart Buijs | Prospero.  -  KvK GEF 59646837

Deze website heeft een informatief karakter, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De foto's en teksten op deze website zijn door Bart Buijs vervaardigd. Ik vraag u het intellectueel eigendom te respecteren en de werken niet te gebruiken zonder uitdrukkelijke voorafgaande toestemming.