Please assign a menu to the primary menu location under menu

Ravotten in de natuurRavotten in de natuur

Opgezet als een natuurspeelterrein door en voor de buurt, trekt dit ‘waterspeelparadijs’ ineens ravottende kinderen uit heel de stad. Als ik foto’s maak spelen er kinderen uit de Wierden én de Muziekwijk én Tussen de Vaarten. Ouders of grootouders lummelen op het bankje of een van de boomstammen. Ze zijn volstrekt overbodig aanwezig, die kinders hebben alleen oog voor de touwbrug, de tunnels, de vlonders of het doolhof van het riet. Het is maar een klein beetje techniek en verder vooral natuur. En dát blijkt dan toch véél leuker dan een iPad of computerspelletjes.

Let wel, dit is niet een door een gemeentelijk speelgebied, maar een door de buurtbewoners zélf gemaakte natuurlijke speelomgeving. Met sponsoring en schenkingen van betrokken bedrijven, stichtingsbijdragen en de gemeente. Maar met onvoorstelbare hoeveelheden spierkracht en vindingrijkheid van omwonenden. Des te wranger dat na een paar weken de aangekochte mandschommel werd gejat. Dat vond de wethouder zó sneu, dat ze betaalde voor een nieuwe.