Please assign a menu to the primary menu location under menu

Surfstrandje Almere HavenSurfstrandje Almere Haven

Van de negen (!) stadsstranden die we in onze stad hebben, is dit toch wel de meest knusse. Op wat eigenlijk maar een klein stukkie strand is, vind je een harmonieuze versmelting van surfers, zonaanbidders, families met spittende kinderen, dobberende krokodillen en waaghalzen op een opblaasbanaan. Nou ja, die laatstgenoemde beleving is even geïnflateerd als de drijvende namaakvrucht zelf, want even verderop trekken waterscooters er moeiteloos cirkeltjes omheen. Maar zon en water met horeca, een palmboom, ligstoelen en op loopafstand van je huis, tja, mooier kun je het niet krijgen.

Aanvulling februari 2020:

Kijk er maar goed naar, want heel erg lang gaat dit mini-paradijsje er niet meer zijn. Er zijn sowieso plannen voor een nieuwe buitendijkse inrichting, dus over een paar jaar ziet het er heel anders uit. Maar ook zetten buurtbewoners er zomaar een palmboom in het zand. Gezellig, maar u snapt, dat mag natuurlijk niet. Ook knutselde de eigenzinnige rasondernemer Philippe van Thiel met wat faciliteiten in en rond het surfclubgebouwtje, waardoor het er meteen een stuk drukker werd. Maar ook dat mag niet, zelfs niet tijdelijk. Begin 2020 liggen van Thiel en de gemeente op ramkoers. Maar hopelijk vinden ze een gulden middenweg. Want hoe je het wendt of keert: dit is wat een groot deel van de inwoners kennelijk wil.