Please assign a menu to the primary menu location under menu

Almere HavenMensen in de stadNatuur, groen en blauwRecreatie

Klimbos, Stadslandgoed de Kemphaan

Met droge voeten naar de overkantMet droge voeten naar de overkant

Een klein stukje terug kun je bij Stichting AAP kijken naar de rollebollende apen, maar vanaf het terras van Staatsbosbeheer heb je zeker zo’n leuk uitzicht op mensen. Over de volle breedte van het panorama volg je de strapatsen van de kinderen op de weides, aan de slootkant, in het water of bengelend aan de kabels van het klimbos. Het trekpontje is verreweg favoriet. Vol overgave sjorren ze aan de touwen. En hoe doelloos dat eindeloos trage heen en weer pendelen ook is, het deert de kinderen niet.

Het klimbos is een avontuur. Razendsnel van boom naar boom roetsjen. Maar als je niet genoeg vaart hebt eindig je ergens halverwege. Dan komt iemand je te hulp. Krijg je een touw toegeworpen en wordt je naar de volgende boom gesleept.