Please assign a menu to the primary menu location under menu

Almere StadMensen in de stadRecreatie

Groeten uit Groningen

Stadsbeheer, zomer, recreatie, toerisme, weerwater, stadshart, SchouwburgBezoekers uit Groningen

Zon, 26 graden en een heel zacht briesje. Goedmoedig klatert het Weerwater tegen de kade van de Esplanade. Talloze dagjesmensen zitten op de tredes of hangen hun voeten in het verkoelende stadsmeer. Het is hier zomer.

Vol bravoure doen wat tieners beurtelings bommetjes in het water en wat een pret als de spetters de toeschouwers bereiken. In de verte laveren wat zeilbootjes lusteloos op golfjes en vanuit een paar kano’s spetteren de roeiers elkaar nat. Ik geniet van de kwaliteit van ons stadscentrum en deze unieke waterkant pal naast de schouwburg. Ik geniet van het geroezemoes van de stemmen, het vrolijke snateren van de kinderen. Ik geniet van mijn stad. Ook al woon ik in Haven.

“Wilt u een foto maken?”, vraagt een jongedame mij. Met mijn camera om mijn nek en alsmaar foto’s makend vraag ik mij terstond af wat de scope is van haar verzoek. Maar dan steekt ze een smartphone in mijn richting en wordt het doel mij duidelijk. Het blijken er twee te zijn. Jongedames. Ze willen een duoselfie met het Weerwater op de achtergrond, dus ik stem toe. De dames stellen zich op aan de waterkant en heel even speel ik met de gedachte, maar daar blijft het bij. Ik was altijd al een watje. Ik maak een foto, geef de telefoon terug, groet en wandel weg. Tien stappen. Daarna tien stappen terug.

“Zal ik jullie nog eens op de foto zetten?”, vraag ik. “Maar nu met een echte camera.” Ze kijken me vragend aan. Dus ik leg geduldig uit over DagAlmere en die dames, ze vinden het goed. Blijkt dat ze uit Groningen komen. Vriendinnen zijn het. Zo nu en dan een vriendinnendag en samen op stap. In Almere waren ze al eerder. Was goed bevallen. Mooi winkelcentrum en mooie winkels. Met de trein goed te doen, maar toch met de auto vandaag. Parkeren is hier geen probleem immers. En ja, die Esplanade en de waterkant, dat is genieten. Ze hebben er net een ijsje naar binnen zitten lepelen. Met uitzicht over het Weerwater. Heerlijk stel levensgenieters. Groeten uit Groningen. Welkom in Almere.