Please assign a menu to the primary menu location under menu

Griffie, gemeenteraad, AlmereFroukje de Jonge ontvangt een (wethouder) afscheidscadeau van Franc

Op 31 mei nam Froukje afscheid als wethouder, tegelijk met de anderen. Ze werd weer raadslid, maar ook dat duurt maar kort. In het najaar wordt ze waarnemend burgemeester in Stadskanaal. Donderdag 19 juli was de laatste PM voor het reces. Én Froukjes laatste officiële optreden.

Ze nam met verdriet afscheid van haar taken als wethouder, waar ze met heel haar ziel en zaligheid in zat. Ik zag het. En nu vertrekt ze uit de raad. Omdat het de laatste PM was, overladen met onderwerpen die nog voor de vakantie moesten worden afgehamerd, was er geen tijd om even stil te staan bij deze bijzondere vrouw. Misschien komt dat nog, ik hoop van wel. Maar voor alle zekerheid: dankjewel Froukje.

Ik ken haar al wat langer. We werkten kort samen in het Flevoziekenhuis. Ze was mijn leidinggevende. Veel ging erg goed, maar we hadden het niet altijd gemakkelijk, Froukje en ik. Waarschijnlijk lag dat vooral aan mij, ik ben niet te leiden. Maar wat ik maar zeggen wil: ook al denk je verschillend over dingen, je kunt elkaar wel respecteren en bewonderen. Bij het Flevo had ik een mooie tijd, leerzaam en vruchtbaar. Want wat een prachtige organisatie om voor te werken en met een mooi mens als leidinggevende.

Terug naar de raad.

Froukje was een geëngageerde bestuurder. Als ze ergens voor ging, dan ging ze ook helemaal. Fanatiek. Ze had (=heeft) een groot hart voor maatschappelijke kwesties en zocht en vond samenwerking met andere bestuurders, organisaties in de stad en individuen om de gestelde doelen te bereiken. Dus bereikte ze ook veel. Ze is een gedreven en krachtig bestuurder, en tegelijk een hartelijk mens gebleven. Met wie je ook nog eens geweldig kon lachen. We gaan in Almere alle aspecten van haar karakter missen.