Please assign a menu to the primary menu location under menu

Stadsbeheer, zomer, recreatie, toerisme, weerwater, stadshart, SchouwburgEsplanade aan het Weerwater. Schouwburg op de achtergrond.

Het moet nog maar eens gezegd – en getoond – dat het terecht is dat het Almeerse stadshart de prijs won. Nu ja, samen met Breda. Zij in de categorie grote stad, wij als middelgrote stad. Maar alleen dat al, zo’n prachtstad als Breda te evenaren.

Voor een opdrachtgever breng ik de buitenruimte van onze stad in beeld. Dus fiets ik nog meer dan normaal, achterlijk gewoon. Maar tegelijk ook heerlijk. Want Almere is een feest en met elke kilometer die ik fiets raak ik meer verbonden met mijn eigen woon-, werk- en recreatiestad. Al die plaatjes van groen, water, dijken en luchten, die kennen jullie wel van mij. Deze keer beperk ik mij tot een paar fotootjes van het stadshart zelf. Want wat valt op: het is druk. Volop bezoekers. Winkelend, wandelend, verpozend. Zo’n plek aan het water als de Esplanade. De grootsheid daarvan vind ik adembenemend. Als we nu ook gewoon KAF weer van dat schitterende gebouw afslopen en de (bewaarde) letters er weer bovenop zetten, heet het ook gewoon weer Schouwburg.