Please assign a menu to the primary menu location under menu

Buiten AlmereKunst en cultuurRecreatie

Ik wil Jazz below the sea terug

familie, Maastricht, Andre Rieu, VrijthofAndré Rieu op het Vrijthof in Maastricht

Geloof het of niet: ik was naar de grote, grote André Rieu show op het Vrijthof in Maastricht. Not my cup of tea, maar wel geweldig leuk om eens mee te maken. 11.000 mensen op een plein, hoe is’t mogelijk.

Bewondering en respect voor wat Rieu met zijn mensen allemaal voor mekaar heeft gekregen, maar als doorgewinterde communicatieman met veel theaterervaring herken ik toch wel een paar lepe trucjes om het publiek naar de hand te zetten. Het is niet louter muzikaal goud wat er blinkt, maar dat boeit de meeste bezoekers kennelijk niet. Het gaat ze om de beleving. En terwijl ik naar weer een iets te hoge noot luister, denk ik met weemoed terug aan die mooie tijd van Jazz Below The Sea op de Grote Markt in Almere. Topartiesten en supertalenten voor een afgeladen stampvol plein. Wat een feest.

Bij de lancering van Lifestyle Almere, een dag later, loop ik Kees en Ricky Tak tegen het lijf. “De stichting is er nog,” vertelt Kees mij, “we kunnen zo weer starten.” Het idee is geboren. Misschien iets om tijdens de Floriade te doen?