Please assign a menu to the primary menu location under menu

DagAlmere, Stadsbeheer, buiten, groen, water

Fietsers kwam ik hier veel vaker tegen, hardlopers en wandelaars, maar vandaag is het dit schitterende paard met trotse berijder. Fier van houding (allebei) en in een ongenaakbare rust (allebei) schrijden ze voorbij. Stadsbos Buitenhout is een verborgen pareltje.

Ik maak een praatje met de ruiter. Er wordt hier veel gereden, want er zit een flinke manege aan de rand van het bos. Met het lenteweer trekken veel ruiters eropuit, een drukte van jewelste, maar nu – in het voorjaar – is het hier nog hemels rustig. Even verderop kom ik ze weer tegen, waar de ruiter een praatje maakt met een eveneens vaste bezoeker van het bos. Ze lijken elkaar goed te kennen. Een onrustig roedel hondjes stuitert er keffend omheen, maar niemand wordt er zenuwachtig van. Zelfs ik niet. Rust en ruimte op een paar minuten van je huis, dit is op en top Almere.