Please assign a menu to the primary menu location under menu

Hoekwierde, Wadi, spelen, natuurKwelwadi Hoekwierde, natuurlijkwater voor mens en dier

Stel je voor; je wilt als bewoners je eigen buurtje mooi houden. Dan kun je zelf gaan snoeien, schoffelen en grasmaaien. Dat en nog veel meer doen ze in de Hoekwierde al meer dan vijf jaar met groot succes. Maar het kan nog mooier.

Stel je voor; je wilt de biodiversiteit in je eigen buurtje verhogen. Dan leg je bijenstroken aan, plant je verschillende flora-soorten, hang je vogel- en vleermuizenkasten op. En als toppunt leg je een kwelwadi en kwelbeek aan. Waar vroeger ondergelopen grasstroken en een lelijk rechte sloot liepen, daar is nu een meanderende wadi en een super-biodiverse beek. Niet alleen voor de beestjes, ook de kleine mensjes vinden het een paradijs.

Ik kan niet genoeg benadrukken in wat voor een bijzondere buurt ik woon. Waar de buurtbewoners zó hard werken om het openbare gebied rond hun woningen zo mooi te krijgen. Ik moet in alle eerlijkheid erkennen dat ik er zelf niet vaak aan meedoe. Althans in fysieke zin. Dat is geen onwil mijnerzijds, maar onvermogen. Een tekort aan groene vingers én tijd. Maar als er iets geschreven of gepubliceerd moet worden, dan lever ik graag mijn bijdrage. Waarvan acte.