Please assign a menu to the primary menu location under menu

Almere StadMensen in de stadWonen

Het laatje van Jan

DagAlmere, buiten, groen, waterEen lade vol met vondsten

Jan en Eef puffen in de middagzon. Het past nét, met z’n tweeën onder die parasol. “Nee, die is niet van mij, dat zie je toch, het staat erop,” zegt Jan. Prettig gevoel voor humor. Ik kom ze tegen als ik door de Danswijk fiets, op weg naar iets anders. Fout dus, kennelijk moest ik hier zijn.

Jan en Eef onder de parasol in de voortuin

Beschut tussen de papierbak, de waterton en het zelfgemaakte tafeltje van een oud naaimachine onderstel is het best een beetje warm, maar als je niks doet, gaat het wel. Op tafel staan twee mokken. Op de een staat OPA en op de ander OMA. Van de kleinkinderen gekregen. Ik mag er even bij komen zitten en we babbelen wat. ”In de achtertuin is niks te zien, hier komt er tenminste wat voorbij,” zegt Eef. “Laat ‘m even je laatje zien,” komt erachteraan. Jan schuift omstandig het laatje van zijn naaimachinetafel open. Er zitten tennisballen in, een elleboog-brace, stukkies elektronica, een handschoen. “Elke dag loop ik door de wijk en wat ik vind stop ik hierin. Als ze wat kwijt zijn dan weten ze dat ze even bij Jan moeten komen kijken”