Please assign a menu to the primary menu location under menu

DagAlmere, Stadsbeheer, buiten, groen, waterEen stukkie beton voor de sier

Rechts de Hogevaart, links de wijk tussen de vaarten. Ik sta onder die super-opvallende fietsbrug naar Silo Hagevoort en kijk richting het oosten. Een slingerpaadje, een publiekskunstwerk en daarachter een hele lange keten van mooie flats. Geen saaie eentonigheid. Sorry, maar ik vind dit helemaal Almere. Schitterend.

En daar valt ook weinig over te schrijven. Ernaar kijken is genoeg. Je loopt (lees: fietst) dit soort stadsgezichten in ons Almere aan de lopende (lees: fietsende) band tegen het lijf. Ik weet dat de meesten er achteloos aan voorbij gaan, maar sta er nou eens bij stil. Bedenk nu eens hoe dit hier gekomen is. Niets is toevallig. Alles is bedacht. Iemand heeft die bomendiversiteit, dat slingerende paadje, het kaarsrechte fietspad langs de vaart, de heggetjes en die in het oog springende betonwand bedacht. En die lange golvende rij flats, die meanderend langs al die rechte lijnen loopt. Het is razend mooi uitgepakt. Planologen die dat van tevoren bedenken, dat vind ik zó knap.