Please assign a menu to the primary menu location under menu

Almere StadMensen in de stadNatuur, groen en blauwRecreatie

De Beatrixsluis aan het Clauspad

DagAlmere, Stadsbeheer, buiten, groen, water

Zo zijn er meer in Almere, slimme zelfbedieningssluisjes, waardoor je met je (gehuurde) bootje zo’n beetje overal in de stad kunt komen. Op een mooie zondag is het een drukte van jewelste. Vooral hier, waar je van de Noorderplassen via het Beatrixpark naar het Weerwater koerst.

De Noorderplassen is helemaal natuur. Groene oevers, bossages, ruime watervlakken. Ook voor zeilers fijn. Door het park is een wonderlijke passage. Het park zelf is leuk om door te varen, maar daarna vaar je door de woonwijken. Heel bijzonder. En hoe heerlijk is dat niet? Midden door de stad en toch overwegend groene oevers. Maar vandaag dobbert er voor de sluis een heuse file. Een haastig iemand stuurde zijn scheepje klem tussen de sluitende sluisdeuren? Paniek. Wel bij de schipper en het gezelschap; zou de polder nu onderlopen, wordt het mooie bootje van Boei2 geplet, zitten we hier vanavond nog klem? Welnee, in no-time komt er iemand van Stadsbeheer om het op te lossen. Hoef je geneens voor te bellen, slimme elektronica slaat alarm als er iets niet goed gaat. Na een half uurtje mag er iemand op de knop drukken. “Die rode?” “Nee, die andere, doe maar!” En ineens kan er weer geschut worden. Maar voordat iedereen er door is, ja, dat duurt het wel even. Maar zeg nou zelf, waarom zou je hier ook haast maken.