Please assign a menu to the primary menu location under menu

Taiji Quan, Kemphaan, qigongTaiji Quan en qigongs op Kemphaan

Afgezien van een plotselinge plensbui hadden we prachtig weer. Op de Wereld Taiji Dag 2018 deden we in Almere ook mee. Op initiatief van onze Taiji meester Rein van Taiji Quan Almere.

Er gaat niets boven buiten sporten. Nu niet lacherig doen. Taiji is wel degelijk een serieuze sport. Veel bewegingen gaan langzaam, dat klopt, maar ze worden met grote precisie uitgevoerd. Vaak sta je op één been. Balans is van groot belang, focus is vereist. Dat maakt deze concentratie-bewegingsactiviteit bijzonder mindful en meditatief. We beginnen met een uurtje qigongs om het je lijf lenig en warm te maken. Daarna doorlopen we een aantal bewegingsroutines in een afgesproken vorm. Het zijn feitelijk schijngevechten, maar dan zo krachteloos mogelijk uitgevoerd. Het bijzondere is dat je daardoor een onverwachte grote kracht kunt ontwikkelen. Omdat je geen kracht in je beweging doet, maar die juist zo perfect mogelijk uitvoert, genereer je wel een feitelijke kracht. Doe je het goed, dan duw je moeiteloos iemand iemand van z’n plek. Maar dat gevecht, daar gaat het ons niet om.

Taiji Quan, Kemphaan, qigong
Nog 90 Almeerders erbij….

Een selectie van de trainingsgroepen van woensdag, donderdag en vrijdag maakt op deze zaterdagochtend wat tijd vrij voor een extra bijeenkomst. Een stuk of tien Almeerders houden de eer van onze stad hoog. Toen ik eens in China was, voor een zakenreis, beoefenden een stuk of honderd Chinezen op het Olympisch Park deze sport volmaakt synchroon. Prachtig. Nog 90 Almeerders erbij en dan kunnen we dat evenaren. Wie doet er mee?