Please assign a menu to the primary menu location under menu

Natuur, groen en blauwWonen

Winterse vleugelnoot

DagAlmere, Skyline, Water, Wonen, BoomVleugelnoot in voedselbos Park Uithof

Onweerstaanbaar lokt mij de Vleugelnoot in de Uithof in Almere Haven. Zelfs nu, in de nakende duisternis, waag ik mij behoedzaam over het pad waar elke vorm van bewegwijzering en verlichting ontbreekt. Je moet het hier kennen, weet ik, want buurtgenoten van mij, net als als ik al Havenaren sinds tientallen jaren, raakten in een middernachtelijk duister de weg kwijt.

Maar zo donker is het nu nog niet en de vleugelnoot manifesteert zich nog in een laatste daad van heldhaftigheid in het kruipende licht. Al oneindig veel keren fotografeerde ik deze natuurlijke mecenas, die in zomer en najaar gul met haar kroon van bladeren en vruchten pronkt en wuift.

En ongetwijfeld gaat zij dat deze zomer weer doen. En ik ga dat weer fotograferen.