Please assign a menu to the primary menu location under menu

Mensen in de stadWerk en economie

In de kas van Stricker

DagAlmere, wonen, cultuur, waterDagAlmere, wonen, cultuur, water

De achterste kas is nog volop in bedrijf, maar de voorste is leeg. 32.000 rozenstruiken stonden hier, er komen er 24.000 voor terug. Over een paar maanden al kan er worden geoogst.

Minder struiken ja, maar met mooiere en grotere bloemen, vertelt Remco Stricker me en hij glundert zichtbaar. Ze telen hier voor mensen die échte kwaliteit willen en geen doorsnee roosje. Twaalf nieuwe variëteiten komen er te staan en eentje daarvan is nog mooier dan de Après Ski, stelt hij mij in het vooruitzicht. Hij en zijn broer Jan kennen mijn favoriet intussen wel.

Vorig jaar liep ik hier nog tijdens Kom in de Kas met een paar honderd andere Almeerders tussen de rozenvariëteiten. Druk. Ik kom hier graag. Het is drie kwartier fietsen van waar ik woon. Dwars door de stad, maar toch overwegend over groene vrijliggende fietspaden. Alleen, als ik hier rozen haal, dan neem ik toch de auto. Zo’n bos met van die superlange stelen op de fiets, dat wil niet.

Vandaag blijf ik even treuzelen om de lege stilte in mij door te laten dringen. En om even te genieten van de bijna zomerse warmte die hier in de kas de winter uit mijn botten verdrijft.