Please assign a menu to the primary menu location under menu

Recreatie

Geheimen onthuld en plaatjes cadeau

20171218UpcycleKalender2

Aanstaande woensdag opent in Almere Haven het Upcyclecentrum. Niet zomaar een doorsnee recycling perron, maar een overdekte milieustraat gericht op hergebruik en educatie.

In september had ik al een sneak-preview met VBO-NCW midden en de VBA. Nu is er dan de opening. Of misschien is onthulling een betere term. Het centrum herbergt namelijk tal van geheimen en op de 20e kom je die te weten. En dat is beslist leuk (vonden we in september al!), want behalve heel slimme technieken hebben ze in dit gebouw ook stukjes van de geschiedenis van Almere Haven opgenomen.

Educatie

Echt heel bijzonder vind ik de educatieve functie in het Upcyclecentrum. Er is een aparte ruimte voor. In alle eerlijkheid: scholieren informeren over circulair ondernemen op een milieustraat, ik had er nog nooit van gehoord, zelfs nooit aan gedacht. Maar zo’n gek idee is het niet. Want hier sluit de cirkel zich: afval is grondstof.

Kalender cadeau

Om de opening luister bij te zetten, geeft de gemeente een leuk cadeau weg aan de eerste paar honderd bezoekers. Het is een DagAlmere jaarkalender met voor elke maand een foto van Almere Haven. Je begrijpt, daar ben ik echt wel serieus trots op. En ik hoop mijn mede-Havenaren ook, want de kalender laat mooie stukjes van ons dorp zien.

Extra opening

Op woensdag 20 december is het Upcyclecentrum voor de gelegenheid ’s avonds geopend van 18:00 tot 20:00 en kunt u een kennismakingsbezoek combineren met het wegbrengen van uw afval, want de milieustraat is ook open. En heb je geluk, dan krijg je een DagAlmere jaarkalender (maar op is op).

Let wel op de veranderde locatie, u moet vanaf nu achter in de steiger zijn!

Upcyclecentrum Almere Haven
De Steiger 113,
1351 AK Almere