Please assign a menu to the primary menu location under menu

MaatschappijWerk en economie

Een heerlijke, natte DagAlmere

VBA, Buitengewoon Almere, DagAlmereVBA, Buitengewoon Almere, DagAlmere

Op wat voor mij nu al de natste herfstdag van dit jaar is, was ik onderweg voor TSE, de Stichting Jonge Helden, de VBA en de gemeenteraad. En twee keer door de stormregens gefietst. Kortom, een heerlijke dag.

Bij TSE Imaging, importeur van fotografische accessoires met afzet in heel Europa, zoeken ze een contentmanager. Omdat ik voor dit familiebedrijf al het nodige communicatiewerk verricht, praat ik mee over de invulling van deze vacature. Ik hoop dat er snel iemand bij komt, want er is een achterstand weg te werken. Leuke uitdaging.

Daarna snel naar het WTC in het stadshart, waar manager Patricia van Drongelen ons ruimte geeft om elke veertien dagen een paar uur te vergaderen. ‘Ons’ is het team van de Stichting Jonge Helden, waarmee we een nieuwe geïntegreerde website voor 7 doelgroepen aan het maken zijn. Een heel complexe opdracht, omdat er ontzettend veel content is en we daarmee zo dicht mogelijk op de verschillende doelgroepen willen kruipen. Een fijn overlegmoment met een inspirerend slimme en heel professionele vrijwilliger van deze fabelachtig nuttige stichting.

Terug naar de fiets, m’n regenpak moet aan en als ik achter de Carltontower vandaan kom, waai ik bijna van mijn rijwiel. Een flink stuk heb ik de wind mee, maar evengoed is het zwaar afzien. Bij Dimensio aangekomen moet het pak weer uit en prompt kom ik te laat (en met klotsende oksels) voor de overhandiging van de cheque aan Buitengewoon Almere. Gelukkig zijn Mark, Erno, Millicent en Nanette mij welgezind en poseren ze een keertje opnieuw. Prachtinitiatief dat Buitengewoon Almere en tenminste even prachtig dat Dimensio haar ondernemersprijs 2016 cadeau doet. Voor de VBA maakte ik er een fotoreportage van.

Tja, daarna weer terug het regenpak in en ditmaal wind en regen recht op de kop richting stadhuis. Ik overleg met de mensen van de griffie van de gemeenteraad over de communicatie aangaande de Politieke Markt Almere: het bijzondere, totaal andere democratische instrument dat we in Almere hebben om in de gemeenteraad tot besluiten te komen. Binnen DagAlmere doe ik er sinds een maandje wekelijks verslag van. Het is een zeer boeiende wereld, waar veel te ontdekken valt. Het blijkt dat steeds meer mensen mijn blogjes met fotoverslagen lezen en dat is erg leuk. Nu moeten we ze nog naar het stadhuis krijgen :).

En raad eens wat: als ik om kwart voor zes vertrek (ja hoor, ambtenaren werken ook gewoon door tot het werk af is), dan moet het regenpak weer aan. En weer de wind op kop op weg naar Haven. Ik laat mij de – mijns inziens – nodeloos lang afgesloten fietsdoorgangen niet tot ergernis brengen, want werkelijk, wat een fijne dag was dit.