Please assign a menu to the primary menu location under menu

Almere Haven westrandAlmere Haven westrand

Nu is het hier nog groen, maar dat verdwijnt. Hier, waar het nu nog Wierdenpark heet. Ik ben er helemaal, totaal en uitdrukkelijk tegen dat onze gemeente steeds stukjes van de groene structuur van Almere afsnoept om er woningbouw in te realiseren.

Ik begrijp het wel, maar ik wil het niet. Helaas wint het geld het vaker van het verstand. Dus komt hier De Laren. Dat is/wordt een heel aantrekkelijk woongebied, vast en zeker, maar tegen welke prijs. Wat je eenmaal hebt volgebouwd, komt nooit meer terug als groen. Rood voor groen is een onomkeerbaar proces en een beroving van de kansen en ontwikkelingsmogelijkheden van de komende generaties.

Ik vind het ongebreidelde inbreien bovendien een aantasting van de rechten van bestaande bewoners. Die zijn hier komen wonen in een bepaalde omgeving. Goeie kans dat ze kozen voor een stukje Almere dat echt ‘af’ is. Ze hebben het openbaar gebied rond hun woning in gebruik genomen en zijn er vertrouwd mee. En dan neemt de overheid ineens een stukje van die woonomgeving weg. Dat voelt toch alsof ze een stukje van je tuin af snijden.

Het rare is dat in de plannen en bij de ontwikkeling van de stad overal reservegebieden werden aangelegd. Stukjes onbebouwde stad, waar in de toekomst gebouwd zou kunnen worden. Die zijn er voor bedoeld. Maar waarom worden dan stukjes die écht gereserveerd zijn voor groen of voor sport dan toch omgekat. Ik vind dat nogal gemakzuchtig en kan niet anders bedenken dan dat geld de drijvende kracht is. Dat deugt niet. Dat gezegd hebbende. Het is – en blijft – hier een mooi stukje Almere Haven.

Almere Haven westrand, Jeugdland