Please assign a menu to the primary menu location under menu

Lange Wetering Almere HavenLange Wetering Almere Haven

In de Oostrand van Almere Haven is het gedachtegoed van de stadsontwikkelaars veel beter bewaard gebleven dan in het westen. Er is weinig inbreiding geweest. Naar verluidt wonen er aan deze kant nogal wat ambtenaren en politici….

Weten doe ik het niet en geloof eraan hechten ook niet. Maar feit is, in het westen kwamen er De Velden, De Laren, kruipt de snelweg dichterbij en komen er flatjes in de bestaande woonwijken. Niet dat dat alles aanleiding is om een geluidscherm langs de verbrede A6 te plaatsen of het verloren gegane groen buitendijks te compenseren. Westelijk Almere Haven wordt volgebouwd. En helemaal eerlijk voelt het niet aan. Je begrijpt, ik woon in het westen.

Gelukkig is de Oostrand tot op heden grotendeels verschoond gebleven van in- en uitbreiding en wat een weldaad is het om hier te fietsen of wandelen. Zó is Almere Haven bedacht. Een woonwijkje, lekker bloemkolerig opgezet, en dan ineens rijd je het groen in, een park, wat speeltoestellen, een voetbalveldje. En het is hier stil. Afgezien van de vogels en een in de verte blaffende blije hond. Je volgt de contouren van het dorp en komt vanzelf bij de Lange Wetering. Alwaar ik op de drie gratiën stuitten. Zonder stuurtje, dus even omkijken moet zo nu en dan.