Please assign a menu to the primary menu location under menu

Almere HavenTroon

Angelique Koemeester, gastronoom

Koemeester

Angelique houdt van een goed diner. Dat zij en haar Wim niet kogelrond zijn, komt louter door het harde werken: ze houden er allebei van om anderen lekker te laten eten.

Dat komt ons Almeerders al 27 jaar bijzonder goed van pas. Angelique en Wim brachten een culinaire kwaliteit naar Almere, die er voor die tijd niet was en die tot op de dag van vandaag ongeëvenaard is. Daarom gaat ‘het gezicht’ van Brasserie Bakboord op de troon van Lifestyle Almere.

Bestevaer

Wist u het nog? In 1989 startten Angelique en Wim met Restaurant Bestevaer op de Sluiskade en vestigden ze hun naam als kwaliteitsrestaurant. Iets meer dan tien jaar later verrees het prominente Brasserie Bakboord. Het was een sprong in het diepe, om op een kaal graslandje langs de havenmond een kwaliteits- restaurant neer te zetten met (nu) 100 plaatsen. Een grootse prestatie dat het er altijd bevolkt is en regelmatig vol!

Bijzonder

‘We zijn gewoon met de stad meegegroeid,’ verklaart Angelique de groei en het blijvende succes. Maar zo gewoon is het niet, het is bijzonder. Net zo bijzonder is dat een groot deel van het team van twintig medewerkers al jaren vertrouwd blijft, dat Bakboord al die tijd hét zakenrestaurant van heel Almere is en dat ze telkens weer een Bib Gourmand van Michelin krijgen. Als één van de 133 in heel Nederland. En als enige in Flevoland. Het bewijst dat luxe en gastronomisch dineren helemaal niet duur hoeft te zijn.

Bakboord is een begrip, één van de belangrijkste horeca-aanjagers van de havenkom, en Angelique is het gezicht ervan. Oké, maar het team is de succesfactor. Of ik dat wel even heel duidelijk wil maken…

Angelique is gefotografeerd op het grote terras van Brasserie Bakboord, met uitzicht op de havenkom.

Download hier een PDF van het artikel in Lifestyle Almere.