Please assign a menu to the primary menu location under menu

Troon

Ton Theunis, doet

TheunisTon Theunis

Het is niet allemaal waar, en toch ook weer wel. Je weet het eigenlijk nooit. Zo liet hij ooit de Zuidersluis ontploffen en de polder pardoes onderlopen. Nooit gebeurd, maar wie het boek las, heeft het toch meegemaakt.

Hij bedenkt het en schrijft. Al jaren over dingen die echt zijn, en tegenwoordig ook steeds meer over dingen die onecht zijn: fictie. Maar die heel goed echt zouden hebben kunnen zijn. Aan zijn genre is een nieuwe tak verschenen. Dingen die er nu echt niet zijn, maar wel echt gaan worden. Ton Theunis is dé drijvende kracht achter Witchworld.

Liever ziet hij dat niet zo opgeschreven. Allereerst is er zijn levensgezellin, die een sterke mede-scheppende rol heeft. Helemaal waar, maar geen gesprek kun je met hem voeren of hij legt alle eer bij zijn team. Ook al is hij de scheppende en stuwende kracht die mensen om zich heen het vermogen geeft om zich te ontwikkelen, hij brengt eerder hén dan zichzelf over het voetlicht.

Het is geweldig, dat Kasteel Almere evolueert tot het hart van een compleet themapark, maar toch is dat niet de reden om Ton op de Troon te zetten. Het is zijn vermogen om anderen in zijn passie te betrekken, zonder zich te verliezen in lucht fietserij. Hij is een dromer die het denken, delen en doen ook beheerst. En zodoende al jaren ontelbare mensen weet te inspireren meer van zichzelf te maken. Niet door in hém te geloven, maar door meer in zichzelf te geloven. Zoals tegen de 400 stagiaires van alle niveaus die praktijkervaring opdeden in één of andere discipline van Witchworld. Ton empowertmensen.

Het is een prachtverhaal, de legende van Witchworld met een gravin, een jonker, een schildknaap en Oostvaarderstrollen. En er is zelfs een magiër: Ton Theunis, de Wizard of Witchworld.