Please assign a menu to the primary menu location under menu

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIn de rij voor het kasteel

Kasteel Almere krijgt een bestemming. Zo leest het in de media. Niet alleen de Almeerse. Maar ook de Flevolandse. Ook Omroep Flevoland kan zich niet afzijdig houden, in weerwil van hun weerzin. Het wordt nog bonter. Landelijke media melden dat Kasteel Almere onderdeel wordt van het nieuw te bouwen fantasiepark Witchworld.

De oorspronkelijke ideeën van Kasteel Almere (onder de oprecht bezielende leiding van aannemer Thijs Blom) waren al prachtig. Ik heb er nog een machtig mooi boekje van. Ergens. Maar wat Ton Theunis en zijn medewerkers nu op stapel hebben gezet is werkelijk betoverend. Ze scheppen toegevoegde waarde door het kasteel een fictieve historie toe delen. Een gravin, een schildknaap, ridders. Werkelijk fantastisch.

Amper een week na het tekenen van de overeenkomst, zet het Witchworld team alles in beweging om de Almeerse bevolking te laten meegenieten van de droom. Een vol weekeinde gaan de poorten open. Prompt melden zich duizenden inwoners om een blik op de ruïne, nu weer bouwplaats, te werpen. Zo nieuwsgierig, zo gulzig naar wat komen gaat, zo hunkerend naar een bestemming voor dit imposante landmark van onze stad.

Verstomd is het gekanker op de ruïne, de cynici zijn stil gevallen. Het kan in Almere. Een man en zijn droom, die een heel leger aan vrijwilligers enthousiast krijgt. Nog vóór de Floriade zal Witchworld haar deuren openen.