Please assign a menu to the primary menu location under menu

Troon

Hans Prins, wandelaar

PrinsHans Prins

Met meer dan 400 knooppunten in 600 verschillende routes en met een totaallengte van ruim 400 kilometer werd Almere begin dit jaar een fijnmazig wandelnet rijker. En niet alleen is er een Almeerdaagse, ook zijn er VOC wandeltochten, wandelweekeinden, een oranjewandeltocht en tal van samenwerkingen met andere buitenevenementen. Almere loopt!

Hans Prins verhuisde (pas) in 2002 naar Almere, kwam in 2008 op het idee en organiseerde in 2009 de eerste wandelzesdaagse. Vijf jaar later liepen er ruim 3500 deelnemers één of meer dagen mee. Met de andere tochten erbij, jaagt Prins jaarlijks duizenden Almeerders blijmoedig de buitenlucht in.

De Almeerdaagse en de themawandeltochten zijn een bijzondere prestatie, maar met de verwezenlijking van het immense Almeerse netwerk van wandelknooppunten, verdient Prins de troon. Hij wandelde er zelf elke meter van, kent elk knooppunt en weet als geen ander wat er in de stad te zien is. Door hem opent zich Almere voor evenzovele wandelaars van buiten als van binnen de stad. Vanaf de voordeur of vanuit een andere Provincie. Want – net als met de fietsknooppunten fietst – loopt een wandelaar twijfelloos een route naar keuze, al dan niet geholpen met de gratis plattegrond (bij de VVV) of één van de vijftien borden die langs de route te vinden zijn.

Vijftig bezielde vaste vrijwilligers hebben zich aan de organisatie verbonden, fondsen en donateurs schieten bij, maar het is vooral het onophoudelijk netwerken en enthousiasmeren van Hans, dat de Stichting Almeerdaagse in zijn korte bestaan tot een even vanzelfsprekend als onmisbaar onderdeel van de gemeenschap heeft gemaakt.

Hans is gefotografeerd bij het Natuurrestaurant in het Schapenbos Almere Haven.