Please assign a menu to the primary menu location under menu

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWTC Almere vanaf de Hogering

Vanaf de A6 gaat’ie bijna verloren in de skyline, maar vanaf de andere kant laat zich de WTC toren veel beter bekijken. Zo rond zes uur ’s avonds kennelijk nog volop in bedrijf en in weerwil van wat stadspessimisten beweren toch al voor de helft gevuld ook. Hoeft ook niet te verbazen, want de uitstraling, aankleding en inrichting van de toren is van internationale allure.

Het gebouw staat te sprankelen in de schemering. Doet me toch een beetje aan Shenzhen denken. New York, London. Van een andere orde natuurlijk, maar droom gewoon even lekker mee. En laten we blij zijn dat wij er maar eentje van deze omvang hebben.

Tegelijk, zoals gezegd, vooral trots zijn dat we zo’n majesteitelijk gebouw hebben. En dat het goed wordt benut. Een van de leukere varianten van dat gebruik is dat de lounge op de begane grond eens per maand verandert in televisiestudio. Almere Zaken Live wordt er dan opgenomen. En niet op een sneue manier, maar uitermate professioneel geproduceerd. Laat dat maar aan ProfiCam over. Wonderlijk genoeg wordt de show gepresenteerd door Lelystedeling Peter Rijsenbrij. Mag van mij best wat pittiger en dynamischer. Dat is een mening. Het mag van mij in elk geval ook wel een Almeerder worden. Dat is een stelling. Maar misschien denk ik te klein. Het is tenslotte een World trade center.

Andere leuke foto die ik – letterlijk in het voorbijgaan – eens maakte toont Carlton Tower als onderdeel van de stad. Inclusief duifjes.