Please assign a menu to the primary menu location under menu

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWindmolenpark Jaap Rodenburg

Ga snel nog een keer kijken naar de windmolens die als aardvuur uit de polder omhoog schieten (zo bedacht door Almeerse basisschoolkinderen). Ondanks de voor een windpark respectabele leeftijd van 15 jaar staan ze er nog schitterend bij. Maar een herrie dat ze maken!

Het energiepark wordt dit jaar afgebroken en er zijn geen plannen van de Nuon om er hier een park voor terug te plaatsen. Hoeven ze ook niet te doen, ze zijn al de grootste windvangers van het land (in capaciteit) en elders in de polder staat het Alexia Windpark al een tijdje ruim 7x zoveel energie op te wekken.

Die wijdse landschappelijkheid in de foto werd door de vormgever beloond met een spread in Lifestyle Almere. Da’s altijd erg fijn voor de fotograaf. Nogal wat volgers vroegen of ik veel gemanipuleerd had. Domme vraag. Aan manipulatie van mijn foto’s doe ik niet. Alleen kleine verbeteringen, zoals de horizon rechtzetten en contrast en kleur verbeteren. Ik kan het wel, maar wil het niet. Dus deze foto is echt. En eerlijk gezegd: zo geweldig is hij helemaal niet. Een interessant standpunt gekozen (met fotostatief midden op de weg staan is altijd leuk om te doen….), je belichting optimaal instellen en wachten.

Wachten?

Yep. Tot de molenwieken op een goed punt staan. Die prominent links-voor was bepalend. Tot er geen verkeer meer op de dijk is. Tot zo’n stom glinsterend vliegtuig uit het beeld is gevlogen. Maar vooral net zo lang tot het licht naar je zin is. Tot die schaduw van de wolken die ik achter mij zag naderen in de voorgrond van mijn foto zat, terwijl de windmolens nog in de zon staan. Dat is dus – inderdaad – geen toeval.

Wat vooral zo fijn is aan het wachten is het stilstaan. Niet het fysieke, maar het mentale. Even niet bezig zijn. Gedwongen pauzeren.