Please assign a menu to the primary menu location under menu

Troon

Tineke Fokkens, volhardend

FokkensTineke Fokkens

Tineke Fokkens, is campingeigenaar en woont sinds 1979 in Almere Haven. In al die jaren droeg ze eraan bij de stad op de kaart te zetten en dat doet ze nog steeds.

Met het oprichten van Goede Stede, als peuterjuf, bibliothecaresse, Statenlid en raadslid in Almere. En al die tijd stond de stad bovenaan de agenda. Met haar man bouwde ze haar eigen huis, woonde daar twee jaar in een caravan en later bivakkeerden ze nog eens tien jaar in een caravan op Waterhout.

Tineke houdt van deze stad en wil die op de kaart zetten en dat lukt goed met campinggasten uit alle windstreken. Ze leerde bouwen, mee-bewegen en aanpassen, maar toont nu haar verzet. Floriade ja, maar geen bebouwing op deze plek. Want wat hier staat is autonoom gegroeid en dús sterk. Niet alleen de camping, ook het bosje, het eiland, de jachthaven. Hier ontsnapt het landschap aan de perfectie van de bedachte stad. Gelijk zoals de peetvaders het voorzien hadden, is hier ontstaan wat kon, niet wat moest. Een voortschrijdende natuurlijke ontwikkeling van een mooi recreatiegebied in het hart van de stad. En onderdeel van het rondje Weerwater. Waar ter wereld tref je zoiets aan? Behoudt wat goed is en koester diversiteit.

Tineke is gefotografeerd op Camping Waterhout met het Vogeleiland op de achtergrond.