Please assign a menu to the primary menu location under menu

Troon

Tineke van den Berg, boerin

BergTineke van den Berg

Op stadslandgoed De Kemphaan bevindt zich ook de stadsboerderij. Boerin Tineke van den Berg is de drijvende kracht achter de wekelijkse boerenmarkt.

De kwaliteit van streekproducten. De smaak van biologisch voedsel. Geen kookprogramma gaat voorbij zonder hier aandacht aan te besteden. Pure klasse van telers uit de omgeving van Almere vind je al twaalf jaar elke zaterdagochtend op de boerenmarkt. Met uitsluitend biologische producten, bij voorkeur van de bron zelf.

Hier ontmoet je de bakker, de kaasmaker, de visroker en de kippenteler op één plek. Boerin Tineke van den Berg van de Stadsboerderij staat er met haar eigen biologische rundvlees te midden van 12 tot 14 andere marktlieden.

Gestaag en onvermoeibaar proberen Tineke en haar man Tom het boerenbedrijf onder de aandacht van de Almeerders te brengen. Al achttien jaar. Tom vooral op het land, Tineke meer in het zicht. Zonder Tineke geen boerenmarkt, geen open erf, geen biologisch- dynamisch rundvlees. En geen zwart goud: de kostbare compostmassa van koeienvlaaien en stro, die in de potstal op natuurlijke wijze ontstaat. Goed voor de koeien en goed voor het Almeerse landbouwareaal. Waar het zwarte goud de mest is voor het biologisch voedsel dat we op de boerenmarkt kopen. Een productie- en consumptiecirkel in evenwicht. Puur natuur, mooi hier in Almere.

Tineke staat onder de kap van Het Voorhuis, waar de wekelijkse boerenmarkt wordt gehouden.