Please assign a menu to the primary menu location under menu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoe smaakt water van 7.000 jaar oud? Lekker! Dat weten we in Almere, want dat is wat we in Almere drinken. Superzuiver kristalhelder en van grote diepte opgepompt grondwater. Gewoon uit de kraan.

Hoe wordt water zo zuiver en zo lekker? Het water deed er eeuwen over om van de zanderige Veluwe tot onder de Flevopolder te stromen. Ver onder de randmeren door. Onbezoedeld door menselijke invloeden. Het hoeft alleen nog maar gefilterd te worden. En gedistribueerd. In Nobelhorst staat zo’n distributiepunt. Wat daar ook voor stadswijk omheen verschijnt, de letterlijke oase van dit groene rustpunt zal altijd blijven.

Pas als je uit een kraan buiten onze stad drinkt, ontdek je de uitzonderlijke kwaliteit van ons water. Ik ken weinig plaatsen waar het kraanwater zo lekker is. Wonderlijk genoeg doen de Almeerse winkels goede zaken met in milieuverpestend plastic verpakt water. Ook gewoon water. Denk niet dat het water in zo’n pet-flesje van betere samenstelling of kwaliteit is. Het stroomt in de Brabantse of Belgische plaats waar die zogenaamde ‘zuivere bron’ is, ook gewoon uit een kraan. Met een Dopper verpak je net zo gemakkelijk en gezond je eigen Almeerse kraanwater telkens opnieuw in hetzelfde flesje. Veel beter. Veel, veel goedkoper. En veel lekkerder. Maar dat kan best zelfbedrog zijn.

En dan nog een leuk weetje: Yakult fabriek, waar ze die lekkere ontbijtdrankjes maken, is na een lange speurtocht door heel Europa in Almere gebouwd. Omdat we hier uit de kraan de beste waterkwaliteit bieden.