Please assign a menu to the primary menu location under menu

Natuur, groen en blauwWonen

Vijftig tinten groen

Binnen een paar weken verschiet de natuur van kleur. Winters grijs en grauw maakt plaats voor lentegroen. In de groen-blauwe stad Almere voltrekt zich de gedaantewisseling in het zicht van iedereen. Vijftig tinten groen op vijf minuten gaans van eender welke straat.

Maar je moet het nu doen. Eropuit gaan. Nu! Laaf je in elk willekeurig bos of park van onze stad aan het onstuimig uitbarstende groen. Want het toont zich maar kort in zoveel schitterende nuances. Van het aarzelende jonge blad, de knop nog geen dag ontgroeid, tot het overwinterde mos, dat soms wel twee meter hoog tegen de wilgen opschiet. Nu dus, zolang het bos nog bloot en transparant is en je ongegeneerd onder haar rokken mag kijken.