Please assign a menu to the primary menu location under menu

Troon

Hans de Ruiter, fit

RuiterHans de Ruiter

Negenhonderd Almeerders sportten zich terughet normale leven in. Sommigen deden dat voor korte tijd, anderen bleven jaar-in-jaar-uit terugkomen. Een enkeling is er nog vanaf het begin.

Toen Hans, na drie hartinfarcten en drie maanden revalidatie in het ziekenhuis, nergens terecht kon om zijn lijf fit te houden, richtte hij samen met lotgenoten Rinus en Joop in 1991 Heartbeat Almere op, sportvereniging voor (ex) hartpatiënten. Heartbeat plant de sporttijden, huurt de accommodatie, beschikt over eigen fitnessapparaten, organiseert deskundige sportbegeleiders en leidt die zelf op tot een specialistisch niveau. Sporten is daardoor gezond, veilig en leuk. Maar bovenal, anders dan bij veel patiëntensportverenigingen in andere steden, staat bij Heartbeat niet de kwaal, maar het plezier in sport centraal.

De leden voelen zich daar wel bij. Dat meer dan 75% van hen daardoor een langer leven gegund is, wordt bevestigd door de cardiologen van het Flevoziekenhuis, die de vereniging van harte ondersteunen. Met onder meer een AED, waarmee één van de leden al deskundig door de andere leden werd gered.

Hans, ex-hartpatiënt en inmiddels 67 jaar, is onverminderd actief binnen de club. Hij organiseert en enthousiasmeert, is pleitbezorger en werft nieuwe leden en sponsors. En sport zelf graag. Het houdt hem zichtbaar gezond.

De foto is gemaakt in de nieuwe  fitnesszaal van het Flevoziekenhuis.