Please assign a menu to the primary menu location under menu

Troon

Barry Bouquet, muziekprogrammeur

BouquetBarry Bouquet

Op zijn achtste verjaardag verhuisde Barry met zijn ouders naar Almere. De stad werd er een actieve jongere rijker mee. Al op zijn veertiende draaide hij plaatjes in de jeugddisco van het buurthuis.

Binnen een jaar tilde hij zijn status naar een hoger level, en draaide hij elke vrijdag- en zaterdagavond in het Theatercafé onder de Roestbak. Negen jaar keihard werken was het. Terwijl de dj’s van vandaag hooguit een uurtje komen draaien, zette Barry de hele avond de boel op stelten. En wie naar Radio Airpeace luisterde, hoorde zijn stem door de ether schallen, ruim acht jaar lang. Hij organiseerde met vriend en compagnon Hans Poeckling discoavonden in De Heeren van Almere en verbouwde daarna wekelijks gebouw Meerestein tot disco, tot dat historische bouwwerk gesloopt werd. Er restte niets anders dan het realiseren van een eigen honk. Dat werd Danscafé Eindelijken daar beleefde vrijwel elke jongere van onze stad de eerste danservaring, schuim- of beachparty. 800 tot 1000 jongeren kwamen er steevast het weekeinde vieren en de programmering was ultrabreed: van Hazes tot Tiësto.

Barry speelde een stuwende rol in het ontstaan van de jongerencultuur van Almere. En als producent van het Bevrijdingsfestival en manager van poppodium De Meester doet hij dat nog steeds. Dat laatste nu zelfs al vijf jaar met groot succes. Het is een plaats waar men niet alleen breed programmeert voor een publiek tot 300 bezoekers (meer gaan er niet in), maar waar ook veel gelegenheid is voor talentontwikkeling. De Meester is zelfs al uitgegroeid tot één van de landelijk erkende ‘kernpodia’ in Nederland. Ook daar staat Almere op de kaart.