Please assign a menu to the primary menu location under menu

Troon

Bert Gijsberts, doener

GijsbertsBert Gijsberts

Echt onbekend is hij niet, de Almeerder die in deze editie op de troon zit. De man is sowieso al geen ‘zitter’, maar veel meer een doener. En iedereen die in Almere iets te maken had of heeft met economie, ondernemerschap, ruimtelijke ordening, groenvoorziening, politiek, kunst of tal van andere sociaal maatschappelijke activiteiten, kent hem.

Zijn naam is verbonden aan meer dan zeventig maatschappelijke functies, in verleden en heden. Geen wonder dat de Bonifatiusspeld hem al ten deel viel, evenals diverse ondernemersprijzen en -penningen. In 2008 werd hij zelfs benoemd tot Officier in de orde van Oranje-Nassau. Bert Gijsberts, Almeers ondernemer en bestuurder. Boerenzoon, geboren in de Noord-Oost Polder, vanaf eind jaren 70 actief in Almere en sinds 1989 directeur en mede-eigenaar van Boogaart Almere.

Lifestyle Almere zette hem op de troon om zijn verdienste als verbinder. Om zijn bezieling en zijn bekwaamheid om vaak bijzondere dingen in en voor de stad te realiseren, die er anders niet of in elk geval minder markant zouden zijn. Omdat hij tijd maakt anderen op weg te helpen: collega-ondernemers, medebestuurders en medewerkers die (soms) een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Om zijn rol als inspirator en motivator. Gijsberts is één van de Almeerders die onze stad het kloppende hart geeft dat zij verdient.

Op zicht- en loopafstand van het stadshart, in een gewoner dan gewone wijk, leidt het kunstwerk ‘Hoe maakt u het’ een verborgen bestaan. Ten onrechte, vindt Gijsberts, want het is een plaats in de openbare ruimte waar het dagelijkse leven, cultuur en kunst, multiculturaliteit en groen samenkomen. Als mens dacht hij mee over concept en uitwerking en met zijn bedrijf Boogaart kon hij voor realisatie zorgen. Om het project een goede start te geven, onderhielden zijn mensen het eerste jaar de buurtontmoetingsplek. De in Perzië (provincie van Iran) geboren architecte Nahied Koolen ontwierp het plein en Gijsberts waardeert de openheid in de richting van het water en het stadscentrum aan de overkant.