Please assign a menu to the primary menu location under menu

Troon

Leonie Groosman, bevlogen

GroosmanLeonie Groosman

Een rijtjeshuis was niet persoonlijk genoeg, een flat te klein, een kantoor te zakelijk. Het Almeerse inloophuis voor mensen die te maken krijgen met een ernstige of chronische ziekte mocht geen afdankertje zijn. En ze kreeg het voor mekaar.

Na zeven jaar. Parhuys Almere, geopend op 1 december 2005. Zonder twijfel het mooiste Parkhuys van Nederland. Half verscholen achter de geluidswal van de Veluwedreef en het groen van het park. Veel glas en licht, maar toch ingetogen en stil. Als je er vandaan komt, loop je even verderop langs een middelbare school, waar het bruist van levenslust. Zo mooi, een plaats van rust en bezinning, midden in het leven.

Parkhuis Almere kwam er mede dankzij een zeer welgevallige Roparun en tal van lokale zakelijke en private sponsors. Maar het idee, de wilskracht en het uithoudingsvermogen van Leonie Groosman waren ervoor nodig om het gedaan te krijgen. In 2010, na vijf jaar directievoering, gaf ze uit eigen beweging het stokje door aan nieuw management. Parkhuys had recht op nieuwe energie. En zo kon zij zich meer wijden aan wat haar zoveel voldoening geeft: mensen helpen die het moeilijk hebben. Ze doet het ook als vrijwilliger. Onder meer met weeskinderen in Kenia, waar ze het beeldje vond, maar ook in haar eigen Parkhuys.

Nee, nee, niet haar Parkhuys, benadrukt ze, ons Parkhuys. Dat van Almere.