Share

DagAlmere verhaalt over de bestaande stad Almere. Over het wonen, de mensen en de natuur.
Het zijn de observaties van fotograaf en schrijver Bart Buijs. DagAlmere gaat over alles wat hem boeit.
Special: Tussen oktober 2017 en april 2018 volgde Bart zes maanden lang het politieke bedrijf in Almere. Daar kom je dus veel verhalen over tegen. Ik maakte ook veel foto's, maar de meeste daarvan heb ik vanwege de komst van de nieuwe raad er vanaf gehaald.

Beverschade, nou ja, schade....

Vandaag lekker op de fiets. Op de terugweg van een zakenbespreking. Ligt er tussen Stad en Haven op het Starleypad een boom op z’n kant. Beverschade!

Net als ik het hellinkje van de Fongersbrug heb geslecht, ligt daar die jonge wilg op z’n kant. Door een bever omgeknaagd. Inclusief de jonge loot die ernaast uit de grond omhoog schiet. Die dikke stam ligt er nog, maar die dunnere is verdwenen. Meegenomen om ergens een burcht te bouwen. Maar waar dan? Zo’n bever zal toch zeker niet de ambitie hebben om de Lange Wetering te dichten?

Bever20171219 0648Langs de Lange Wetering stonden ooit zo’n 350 knotwilgen in drie rijen aangeplant. Het zijn er inmiddels een stuk minder, maar de afname van het aantal wordt ruimschoots gecompenseerd door hun schitterende oudheid. Dikke doorleefde stammen met wonderlijke vervormingen. Sommige zijn helemaal hol en dragen toch nog een indrukwekkende kroon (de knot). En vlak bij het passantenhaventje vind ik er een die alleen nog uit twee stroken bast bestaat. Wat een overlevingskunst.

Fietsen in Almere, altijd fijn en vaak bijzonder fijn.

E-mail