Bever20171219_0649.jpg

Beverschade, nou ja, schade....

Vandaag lekker op de fiets. Op de terugweg van een zakenbespreking. Ligt er tussen Stad en Haven op het Starleypad een boom op z’n kant. Beverschade!

Net als ik het hellinkje van de Fongersbrug heb geslecht, ligt daar die jonge wilg op z’n kant. Door een bever omgeknaagd. Inclusief de jonge loot die ernaast uit de grond omhoog schiet. Die dikke stam ligt er nog, maar die dunnere is verdwenen. Meegenomen om ergens een burcht te bouwen. Maar waar dan? Zo’n bever zal toch zeker niet de ambitie hebben om de Lange Wetering te dichten?

Bever20171219 0648Langs de Lange Wetering stonden ooit zo’n 350 knotwilgen in drie rijen aangeplant. Het zijn er inmiddels een stuk minder, maar de afname van het aantal wordt ruimschoots gecompenseerd door hun schitterende oudheid. Dikke doorleefde stammen met wonderlijke vervormingen. Sommige zijn helemaal hol en dragen toch nog een indrukwekkende kroon (de knot). En vlak bij het passantenhaventje vind ik er een die alleen nog uit twee stroken bast bestaat. Wat een overlevingskunst.

Fietsen in Almere, altijd fijn en vaak bijzonder fijn.

Tags: Haven Wonen Natuur Groen Gezond Water .

© Copyright 2010-2018  -  DagAlmere is een activiteit van Bart Buijs | Prospero.  -  KvK GEF 59646837

Deze website heeft een informatief karakter, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De foto's en teksten op deze website zijn door Bart Buijs vervaardigd. Ik vraag u het intellectueel eigendom te respecteren en de werken niet te gebruiken zonder uitdrukkelijke voorafgaande toestemming.