Share

DagAlmere verhaalt over de bestaande stad Almere. Over het wonen, de mensen en de natuur.
Het zijn de observaties van fotograaf en schrijver Bart Buijs. DagAlmere gaat over alles wat hem boeit.
Special: Tussen oktober 2017 en april 2018 volgde Bart zes maanden lang het politieke bedrijf in Almere. Daar kom je dus veel verhalen over tegen. Ik maakte ook veel foto's, maar de meeste daarvan heb ik vanwege de komst van de nieuwe raad er vanaf gehaald.

Jubileum fietstocht

Vanwege de 25e uitgave van Lifestyle Almere, Almere's mooiste medium, kon je meefietsen met fotograaf en schrijver Bart Buijs (Prospero). Het leverde een extra mooie DagAlmere editie op.

In nummer 26 (september 2016) van het blad verschenen de foto's van Jan Nadolski en Bart Buijs op de vertrouwde 4 pagina's. Op deze webpagina's vind je er nog een paar meer. En hier is ook wat meer ruimte voor het verhaal erachter.

Het was een bijzondere DagAlmere tocht. Normaal fiets ik moederziel alleen, maar nu met een fotografievriend, die ik al jaren ken. Onder meer door een paar lezingen die ik in het verleden bij de Almeerse fotoclub gaf. Het was gezellig én inspirerend.

Rond 08:00 stapten we op. Een uurtje later dan normaal voor mij, maar met een kop koffie en een werkplan de dag samen beginnen is wel zo leuk. Nou ja, werkplan....de formule van DagAlmere is heel simpel. Gewoon gaan fietsen en dan ongewoon goed je ogen open houden. Dat bleek niet alleen voor mij goed te werken, maar ook voor Jan. Zo goed dat de traditionele spread (de anderhalf of twee pagina's brede hoofdfoto in Lifestyle Almere) gevuld kon worden met een foto van hem!

Je kunt de foto's en wat korte toelichtingen hier bekijken.

E-mail